Problema muncitorilor români din Germania, pe masa Comisiei Europene, la solicitarea europarlamentarului Dan Nica Recomandat

Condițiile în care lucrează muncitorii români în Germania vor fi subiect de discuție la Comisia Europeană. În urma solicitării făcute de șeful grupului PSD din Parlamentul European, Dan Nica, Comisia și autoritățile germane vor analiza situația creată. Sunt vizați muncitorii din agricultură și cei din marile abatoare, mai ales unitățile în care mii de români s-au îmbolnăvit cu virusul SARS-Cov-2.

Europarlamentarul român Dan Nica a avut o luare de poziție în care a vorbit despre „sclavia modernă” la care sunt supuși muncitorii din estul Europei care se angajează în Germania. Social democratul le-a cerut Comisiei Europene și Guvernului României să se implice în rezolvarea acestei probleme.

„De luni de zile, medicii şi organizaţiile pentru drepturile omului cer angajatorilor să asigure condiţii adecvate pentru a face faţă pandemiei. Solicit Comisiei Europene să acţioneze în cooperare cu statele membre în acest sens şi să implementeze prevederile recentei rezoluţii pe această temă, adoptate de Parlamentul European... Pericolul persistă şi, în lipsa unor măsuri ferme şi prompte de control şi impunere a igienei necesare, e posibil să ne confruntăm cu noi infecţii în masă. Cer Guvernului României să renunţe la atitudinea pasivă şi să-i apere pe cetăţenii români supuşi unor condiţii precare”, a declarat Dan Nica.

Potrivit europarlamentarului Dan Nica, în focarul de coronavirus de la cel mai mare abator german, Tönnies, din landul Renania de Nord-Westfalia, peste 1500 de angajaţi au fost până contaminaţi cu Covid-19. Dintre aceştia, jumătate sunt români, iar ceilalţi sunt polonezi şi bulgari. Condiţiile de muncă şi viaţă asigurate de procesatorul de carne au determinat presa germană să califice drept sclavie modernă felul în care sunt obligaţi să lucreze şi să trăiască aceşti angajaţi din ţările est-europene, a precizat Dan Nica.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Joi, 25 Iunie 2020 06:30

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.