Deputatul Viorica Sandu: O nouă șansă pentru cuplurile sau persoanele infertile care își doresc copii Recomandat

Cuplurile și persoanele infertile a căror vis de a avea copii era spulberat de costurile mult prea mari pentru tratamentul medical, au acum o şansă extraordinară de a-şi îndeplini acest vis prin ”Programul pentru creșterea natalității”, susține deputatul Viorica Sandu, printr-o postare pe Facebook.
 
„Scăderea natalității a devenit deja o problemă serioasă pentru România, iar programul Ministerului Familiei reprezintă o măsură importantă pentru combaterea acestui fenomen. În prezent 1 din 5 cupluri din România se luptă cu infertilitatea. Măsura iniţiată de ministrul PSD al Familiei, Gabriela Firea îşi propune să combată fenomenul îngrijorător al scăderii natalităţii din România”, a transmis Viorica Sandu.
 
Până în prezent au fost depuse deja 8.100 de solicitări. Au fost analizate peste 600 de dosare din care 350 au fost declarate eligibile.
 
„Sprijinul financiar de 15.000 de lei ajunge la beneficiari sub forma de două vouchere: primul este un voucher de 5.000 de lei cu care se pot achiziționa medicamentele necesare din farmaciile partenere; al doilea este în valoare de 10.000 de lei și destinat pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul a constatat succesul în prima etapă. Ne dorim ca Programul pentru creșterea natalității să fie un succes și să se nască mii de copii în urma acestui sprijin”, a mai adăugat Viorica Sandu. 
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.