Deputatul Viorica Sandu: Politica financiar-fiscală și programele de încurajare și sprijin a investitorilor străini dau roade Recomandat

Măsurile marca PSD din anul 2022 și-au demonstrat eficiența, rezultatul fiind atragerea investițiilor străine. Anul 2022 a fost un an record în privința investițiilor străine directe, anunță Viorica Sandu, deputatul PSD de Galați.

„Peste 11 miliarde de euro, în pofida circumstanțelor extrem de evere -crize, război, etc. O mare contribuție în acest sens a avut nu doar politica financiar-fiscală ci și programele de încurajare și sprijin a investitorilor străini, gândite și aplicate de miniștrii PSD. Un nou exemplu vine să completeze lista investițiilor străine majore”, a transmis Viorica Sandu.

650 de milioane de euro va investi NOKIAN TYRES într-o fabrică de anvelope pe care o deschide la Oradea, după ce a părăsit Rusia.

„Vor fi înființare cel puțin 500 de noi locuri de muncă, iar salariul va trece de 2000 de euro. Statul român, prin ministerul Finanțelor, a determinat realizarea acestei investiții majore prin acordarea unui sprijin sub formă de grant în valoare de 99,5 milioane de euro.

Același mecanism al granturilor de stat este în derulare la Ministerul Economiei condus de Florin Spătaru, tot de la PSD. Acum se face evaluarea finală a proiectelor care au concurat pentru cele 150 de milioane de euro puse la bătaie în 2022. Interesul este uriaș, cu certitudine schema va fi aplicată și în acest an, pentru încă 150 de milioane de euro”, a precizat deputatul Viorica Sandu.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.