Europarlametar PSD, despre Schengen: Responsabilii din Guvern să iasă din defensivă și să întreprindă toate demersurile necesare Recomandat

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că i-a solicitat comisarului social-democrat Ylva Johansson să susțină aderarea României la întâlnirea informală a miniștrilor de Justiție și Afaceri Interne, forul care este îndreptățit să adopte o decizie cu privire la extinderea spațiul de liberă circulație.

Negrescu a contactat mai mulți oficiali din Suedia, Olanda, Austria și Spania în vederea atingerii obiectivului de aderare la Schengen.

„Am contactat oficialii din Suedia pentru a solicita ca aderarea României la spațiul Schengen să rămână un subiect prioritar pe agenda europeană. Trebuie demarate, odată cu terminarea alegerilor locale, negocieri moderate de preşedinția suedeză cu Austria şi statele reticente. Am fost în contact cu oficiali din Olanda pentru a ne asigura că veto-ul aplicat Bulgariei nu mai împiedică aderarea României la spațiul Schengen. Trebuie să ne asigurăm că veto-ul Olandei nu va bloca România, fiind direct implicați în sprijinirea Bulgariei.

Am intrat în contact cu reprezentanți din mediul politic și cu reprezentanți ai sectorului nonguvernamental din Austria pentru a încerca o schimbare de poziționare din partea guvernului de dreapta austriac. Trebuie demarată o campanie de lobby şi advocacy în Austria pe lângă toți cei care pot influența decizia. Am discutat cu reprezentanți ai executivului spaniol, care urmează să preia Președinția Consiliului UE, și vom efectua o vizită de lucru la Madrid. Contactele instituționale cu Spania trebuie intensificate”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.