Ciucă: România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale UE Recomandat

Premierul Nicolae Ciucă susține că pe datele statistice ale momentului, România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale UE. 

„Pe datele statistice ale momentului, România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale Uniunii Europene. Pentru a păstra trendul pozitiv, este nevoie să accesăm toți banii din PNRR, să creștem absorbția de fonduri europene și să atragem cât mai multe investiții străine. Acestea trei sunt cele mai importante surse de bani ale României, pe care nu avem voie să le ratăm. Pentru a mă asigura de evoluția pozitivă a acestor finanțări, am luat parte în cursul acestei săptămâni la reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR și am avut o întâlnire cu Consiliul Investitorilor Străini (FIC) din România.

Subliniez că, pentru economia reală, mai există o sursă de finanțare: investițiile guvernamentale prevăzute în bugetul de stat pe 2023. Cu acești bani se vor realiza proiecte de amploare, precum Centura București și intersecția ei cu Șoseaua Chitila-Mogoșoaia, calea ferată care va lega Aeroportul Traian Vuia de Timișoara sau modernizarea Canalului Dunăre-Marea Neagră și a Canalului Poarta Albă-Midia-Năvodari”, a transmis Ciucă, pe Facebook. 

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.