Alegerile locale vor fi organizate pe 27 septembrie Recomandat

Nicio surpriză privind data organizării alegerilor pentru Primării și Consilii Județene. Guvernul a decis că scrutinul va fi organizat pe 27 septembrie. Este așa cum și-au dorit parlamentarii care recent au prelungit mandatele aleșilor locali până în noiembrie.

Guvernul putea stabili data alegerilor în toamnă, în septembrie sau în octombrie. A ales data de 27 septembrie, așa cum și-au dorit cele mai multe partide parlamentare. Decizia a fost luată în ședința de joi a Guvernului și a fost anunțată de Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului.

„A fost adoptat proiectul de lege privind stabilirea datei alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020, respectiv data de 27 septembrie 2020", a declarat Ionel Dancă, după ședința de Guvern de joi.

Alegerile locale au reprezentat un motiv de dispută între putere și opoziție. Parlamentarii PSD, Pro România și ALDE au reușit să obțină, în premieră, dreptul de a stabili data alegerilor. În urmă cu două săptămâni, ei au votat un proiect de lege care a prelungit mandatele aleșilor locali până la 1 noiembrie, ceea ce a obligat Guvernul să accepte ca data a alegerilor 27 septembrie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.