Dr. Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-COVID: "Dacă nu e sigur, nimeni nu se va încumeta să îl folosească pe populaţie" Recomandat

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a afirmat că un posibil vaccin anti-coronavirus ar trebui să fie imunogen, adică să producă un răspuns imun la toate grupele de vârstă.

„Este marea speranţă. Sunt vreo 20 de vaccinuri mai avansate din punct de vedere al testării. Din 200, doar a 10-a parte a reuşit să avanseze etapele de testare [...] Cu vaccinurile însă, este următoarea problemă. Produsul trebuie să fie imunogen, adică să producă un răspuns imun la toate grupele de vârstă şi mai ales la vârstnici, pentru că ei sunt vulnerabilii”, a declarat dr. Alexandru Rafila, citat de Antena 3.

Acesta a mai adăugat că „un vaccin care produce imunitate doar la copii reduce riscul de transmitere, dar nu suficient cât să discutăm de închiderea pandemiei şi a consecinţelor ei”.

Dr. Rafila a avertizat asupra faptului că „nimeni nu se va încumeta să vaccineze populaţia cu un vaccin care nu e sigur”.

„Dacă e sau nu eficient, asta e o altă discuţie”, conchide medicul.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.