Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu: Medicii de familie vor primi bonusuri financiare pentru a urmări înscrierea pacienților la vaccinare Recomandat

Vlad Voiculescu a anunțat că medicii de familie vor primi sume de bani/bonusuri financiare, pentru a se implica profund în procesul vaccinării anti-covid. „Da, medicii de familie vor primi bani în plus. Nu doar ca să urmărească înscrierea pacienților la vaccin, ci și pentru a monitoriza pacienții, pentru a-i informa și a comunica cu ei”, a declarat Voiculescu vineri seara la Digi24.

„Am avut deja discuții și cu premierul Cîțu și cu ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea. În mare parte, banii pentru stimularea medicilor vor veni din fonduri europene. Avem șanse să fie acoperite aceste cheltuieli din fondurile alocate petru pandemie”, a spus Voiculescu. De asemenea, Voiculescu a mai spus că un rol important îl va avea și platforma electronică de înscrie/programare a persoanelor care doresc să se vaccineze: „Această platformă a fost mult îmbunătățită. Dacă o persoană își introduce CNP-ul poate chiar să afle în ce etapă se încadrează pentru vaccin”.

Încă un element important în campania de vaccinare îl constituie comunicarea publică, a mai spus ministrul Voiculescu: „Comunicarea pentru vaccinare care s-a făcut până în prezent, fără fonduri, a fost în sarcina altcuiva. Dar veți vedea în perioada următoare că va fi mult îmbunătățită. Dispunem de alte resurse, iar echipa condusă de Ștefan Voinea va avea experți din absolut toate domeniile care țin de comunicare publică”.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Ultima modificare Duminică, 10 Ianuarie 2021 02:47

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.