2 aprilie - World Autism Awareness Day Recomandat

Ziua internaţională de conştientizare a autismului este marcată anual la 2 aprilie, ca urmare a deciziei Adunării Generale a ONU, prin Rezoluţia 62/139, adoptată la 18 decembrie 2007.

În 2021, tema Zilei internaţionale de conştientizare a autismului este "Includerea la locul de muncă: Provocări şi oportunităţi într-o lume post-pandemie", potrivit site-ului https://www.un.org.

În 2021, Ziua internaţională de conştientizare a autismului abordează aceste probleme printr-un eveniment virtual care include un panel de discuţii moderat cu persoane cu tulburări din spectrul autismului care au experimentat ele însele provocările şi au văzut aceste noi oportunităţi pe piaţa forţei de muncă. Evenimentul virtual este organizat la 8 aprilie de Departamentul ONU pentru Comunicaţii Globale şi Departamentul ONU pentru Afaceri Economice şi Sociale, în colaborare cu Fundaţia Specialisterne.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat unanim ziua de 2 aprilie ca Zi internaţională de conştientizare a autismului ("World Autism Awareness Day") pentru a evidenţia necesitatea de a contribui la îmbunătăţirea calităţii vieţii persoanelor cu autism, astfel încât acestea să poată duce o viaţă împlinită, ca parte integrantă a societăţii, potrivit site-ului www.un.org. Rata autismului în toate regiunile lumii este ridicată, iar lipsa înţelegerii are un impact enorm asupra persoanelor cu autism, a familiilor lor şi a comunităţilor.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.