Distribuția lentă a vaccinurilor în UE, criticată de OMS Recomandat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat distribuirea vaccinurilor împotriva coronavirusului în Europa, considerând că este „inacceptabil de lentă,”relatează BBC.

De asemenea, se spune că situaţia din regiune este mai îngrijorătoare decât era în urmă cu câteva luni. Campaniile de vaccinare din Europa au fost afectate de întârzierile la livrare, iar numărul infecţiilor este în creştere.

„Vaccinurile prezintă cea mai bună cale de ieşire din această pandemie. Cu toate acestea, lansarea acestor vaccinuri este inacceptabil de lentă şi prelungeşte pandemia în cea mai mare parte a Europei,” a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge.

"Trebuie să grăbim procesul prin accelerarea producţiei, reducerea barierelor în calea administrării vaccinurilor şi utilizarea fiecărui flacon pe care îl avem acum," a adăugat acesta.

Hans Kluge a mai spus că ţările UE vor trebui să impună blocaje şi alte măsuri pentru a compensa întârzierile.

Oficialul OMS a avertizat că lansarea vaccinurilor riscă „să ofere un fals sentiment de securitate atât autorităţilor, cât şi populaţiei”.

Potrivit OMS, săptămâna trecută s-a înregistrat o creştere a cazurilor de Covid-19 în majoritatea ţărilor din Europa. Au existat 1,6 milioane de infectări şi aproape 24.000 de decese.

Cazurile au crescut la toate grupele de vârstă, cu excepţia unui singur grup, a spus OMS.

Doar 10% din cele aproape 900 de milioane de persoane din Europa au primit o primă doză de vaccin împotriva coronavirusului.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.