După Delta, o nouă tulpină a coronavirusului face ravagii Recomandat

Varianta Mu a noului coronavirus, care a fost identificată pentru prima dată în Columbia în luna ianuarie, este „potenţial îngrijorătoare”. Varianta μ (Mu) ar putea prezenta rezistență la vaccinuri

Dar nu există pentru moment date care să arate că ar putea depăşi varianta Delta ca tulpină dominantă, a anunţat joi, 9 septembrie, autoritatea cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor din Europa.

Varianta - B.1.621, conform numelui său ştiinţific - a fost clasificată drept ''variantă de monitorizat'' de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), la începutul lunii septembrie.

Toate virusurile, inclusiv SARS-CoV-2 responsabil pentru COVID-19, suferă mutaţii în timp. Majoritatea mutaţiilor au un efect redus sau inexistent asupra proprietăţilor virusului.

Apariţia, la sfârşitul anului 2020, a variantelor care prezentau un risc crescut pentru sănătatea publică la nivel mondial a determinat OMS să claseze aceste mutaţii drept variante de monitorizat şi variante îngrijorătoare, pentru a prioritiza activităţile de supraveghere şi cercetare la nivel global.
În prezent, OMS consideră că patru variante sunt îngrijorătoare, printre care se numără variantele Alpha, prezentă în 193 de ţări, şi Delta, prezentă în 170 de ţări, în timp ce alte cinci variante sunt monitorizate (inclusiv Mu).

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.