Occidentalii, dezorientați de nivelul masiv al noilor infectări, cu toate că s-au vaccinat pe bandă rulantă Recomandat

OMS avertizează asupra dimensiunilor valului patru al pandemiei în Europa. În multe ţări se înregistrează o creştere razantă a noilor infectări şi îmbolnăviri. Experţii sunt îngrijoraţi de starea sistemelor de sănătate.

Expertul OMS, responsabil pentru Europa, a calificat viteza de răspândire a virsului din prezent drept "îngrijorătoare la modul serios". El vede Europa în epicentrul unei noi crize a pandemiei. În trei dintre țările vestice, autoritățile sunt extrem de îngrijorate de neconcordanța dintre nivelul ridicat al vaccinărilor, comparative cu infectările crescute cu coronavirus

Olanda. Autoritățile sunt speriate. La mai bine de o lună după ce  au fost anulate ultimele restricţii pentru combaterea pandemiei, guvernul s-a văzut nevoit să facă o întoarcere de 180 de grade. Numărul infectărilor creşte deşi Ministerul olandez al Sănătăţii estimează că 84 la sută din cetăţeni sunt vaccinaţi de două ori, între care tot mai mulţi tineri. Aceasta pare să arate că numărul vaccinurilor ineficiente este mare. Până acum guvernul nu a îndemnat populaţia să se vaccineze pentru a treia oară.

Franța. Administrația Macron este derutată de nivelul alarmant de infectări cu toate că, la nivel national, s-au vaccinat 88 la sută din adulţi, între altele fiindcă angajaţii din sistemul sanitar, poliţie şi pompieri, au fost obligaţi s-o facă. Cota de vaccinare din Franţa se numără printre cele mai ridicate în UE. O ultimă măsură anunțată este că se va extinde campania de vaccinare cu doza booster împotriva COVID-19 la persoanele de 50 de ani şi peste, începând din luna decembrie, după cum a anunţat marţi preşedintele Emmanuel Macron. Pentru persoanele de 65 de ani şi peste, care au fost convocate deja pentru doza de supra-rapel (booster), aceasta va deveni obligatorie pentru păstrarea certificatului verde începând de la mijlocul lui decembrie, a declarat Macron într-un discurs televizat. Macron le-a transmis celor care nu s-au vaccinat încă: 'Vaccinaţi-vă. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi. Vaccinaţi-vă ca să trăţi normal'. Preşedintele Macron a mai spus că Europa trece printr-un al cincilea val de infectări şi că în Franţa există o creştere alarmantă a ratei de incidenţă şi a numărului de pacienţi spitalizaţi cu COVID-19.

Germania. Miniştrii regionali ai Sănătăţii au decis vineri ca a treia doză de vaccin să fie recomandată tuturor celor care s-au vaccinat cu a doua doză cu cel puţin o jumătate de an înainte. Motivul este creşterea alarmantă a noilor infectări. În Germania doar 67 la sută din adulţi sunt vaccinaţi cu ambele doze, ceea ce e puţin, comparativ alte state mari din UE, cum ar fi Franţa, Italia sau Spania. Reticenţa faţă de măsurile recomandate de guvern este mare şi scepticismul faţă de eficienţa vaccinului la fel. Până acum guvernul nu a făcut obligatorie vaccinarea, dar între timp în unele regiuni prezentarea paşaportului de vaccinare a devenit premisa pentru intrarea în restaurant sau în sala de sport.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.