Directorul Institutului Koch din Germania avertizează asupra celui de-al cincilea val de infecţii Recomandat

Directorul organismului german pentru controlul bolilor din Germania a avertizat că ţara s-ar putea confrunta cu alte valuri de infecţii COVID-19 în cazul în care nu sunt vaccinate mai multe persoane, informează DPA

"Dacă reducerea la minimum a contactelor sociale şi creşterea ratelor de vaccinare nu vor îmbunătăţi semnificativ situaţia, modelele actuale sugerează că ne vom confrunta şi noi cu al cincilea val de infecţii", a declarat directorul Institutului Robert Koch (RKI), Lothar Wieler.
Germania se luptă în prezent cu al patrulea val de cazuri de infectare cu COVID-19, ţara confruntându-se cu "o urgenţă naţională", după cum a spus Wieler recent.

El a reiterat apelul ca populaţia să evite adunările la scară largă şi evenimentele desfăşurate în spaţii închise.
Wieler a spus, de asemenea, că sunt necesare acţiuni preventive în regiunile care nu sunt foarte grav afectate, precizând că limitarea contactului fizic ar putea preveni creşterea cifrelor.

În timp ce Wieler a făcut apel la o creştere masivă a vaccinărilor, el a declarat că doar acest lucru nu ar fi suficient, iar limitarea contactului fizic este de asemenea importantă pentru a preveni creşterea mai rapidă a numărului de cazuri.

RKI solicită vaccinarea unui număr mare de persoane. Organismul german pentru controlul bolilor din Germania propune ca cel puţin 85% dintre persoanele cu vârsta între 12 şi 59 de ani şi 90%
dintre persoanele de 60 de ani şi peste această vârstă ar trebui să fie vaccinate cu schema completă.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.