Elevii de gimnaziu, departe de un comportament fizic sănătos Recomandat

Un nou studiu realizat de către cercetătorii din domeniul comportamentului tinerilor a observat că trei din patru adolescenți nu fac suficientă mișcare, iar acest lucru este mult mai accentuat în cazul elevilor de gimnaziu.

Mediul școlar în care își petrec copiii timpul zilnic reprezintă un rol esențial în dezvoltarea de comportamente sănătoase, cum ar fi crearea de obiceiuri alimentare sănătoase și alegerea mâncării corespunzătoare.

Aceleași principii se aplică și pentru exercițiile fizice. Desi, atât durata vacanței, cât și mediul social pot influența alegerea tinerilor de a face sau nu activități fizice.

În marea parte a școlilor s-a remarcat un interes slab pentru sport, mai ales din partea adolescenților din gimnaziu și liceu. În acest sens, se dorește implementarea de politici și programe pentru a stimula activitatea fizică.

Climatul școlar, precum sprijinul social, siguranța la școală și hărțuirea pot influența foarte mult dacă tinerii se simt confortabili și se bucură să facă sport sau nu.

Datele colectate din sondaj s-au axat pe următoarele informații:

  • conexiunea È™colară
  • sprijinul social de la egal la egal
  • acceptarea culturală
  • mediul fizic
  • siguranÈ›a în È™coală
  • victimizarea la È™coală (bullying)
  • mediul de sprijin È™colar

Rezultatele au arătat că fetele efectuază mai puțină activitate fizică, comparativ cu băieții, reprezentând aproximativ 35% din cei activi. Procentele au scăzut și mai mult de la clasa a IX-a la clasa a XII-a pentru ambele sexe.

Un lucru care a ieșit în evidență și este extrem de important pentru orice elev, este influența bullying-ului. Astfel, fetele care au fost hărțuite au avut mai multe șanse să fie active fizic, spre deosebire de băieți care relatează că sunt mai puțin activi fizic, dacă au fost hărțuiți în trecut.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.