Două noi centre regionale de sănătate publică vor fi înființate la Galați și Craiova Recomandat

La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul a aprobat miercuri proiectul pentru organizarea si funcționarea Institutului Național de Sănătate Publică și pentru aprobarea înființării unei activități finanțate integral din venituri proprii, informează Mediafax. Documentul stabilește modul de organizare și funcționare a INSP.

Modificările vizează înființarea a două noi Centre Regionale de Sănătate Publică, structuri teritoriale fără personalitate juridică, la Craiova și Galați, pentru acoperirea regiunilor cu servicii de sănătate publică, precum și reorganizarea unor centre naționale.

De asemenea, înființarea Laboratorului Național de Sănătate Publică urmărește eficientizarea resurselor și îmbunătățirea supravegherii și controlul factorilor de risc, de mediu și infecțioși.

„Noua organizare a INSP are ca scop creșterea capacității de intervenție de sănătate publică, precum și asigurarea răspunsului adecvat la situațiile de criză și provocările actuale. Principalele obiective ale institutului sunt prevenirea, supravegherea şi controlul bolilor transmisibile şi netransmisibile, monitorizarea stării de sănătate a populatiei, promovarea sănătăţii şi educaţia pentru sănătate, evaluarea sănătăţii ocupaţionale și medicina muncii, monitorizarea sănătăţii în relaţie cu mediul, asigurarea managementului sănătăţii publice”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.