Riscul pentru tuberculoză, în atenția MS, printr-un program de control și urmărire activă Recomandat

Ministerul Sănătăţii demarează acţiunea de depistare activă a tuberculozei în 11 judeţe (Botoşani, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Maramureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Suceava, Tulcea, Vaslui), în cadrul Programului "Abordarea provocărilor sistemului de sănătate privind controlul tuberculozei în România".

Programul este destinat persoanelor de peste 18 ani, cu factori de risc pentru tuberculoză, indiferent de statutul de asigurat, şi se va realiza în comunităţi la risc, prin echipe mobile organizate şi coordonate de către direcţiile de sănătate publică judeţene.

Scopul programului este reprezentat de identificarea precoce a cazurilor posibile de tuberculoză (TB), pentru stabilirea diagnosticului de certitudine și asigurarea tratamentului adecvat. Depistarea precoce reduce transmiterea tuberculozei în gospodărie, la locul de muncă, la școală sau mediu comunitar.

Persoanele depistate ca fiind suspecte de TB, inclusiv cetăţenii străini, sunt trimise la dispensarele de pneumoftiziologie teritoriale şi beneficiază de tratament şi alte drepturi prevăzute de legislaţia în vigoare, indiferent de naţionalitate sau de statutul de asigurat

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.