Infecţiile asociate asistenţei medicale, monitorizate electronic, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică, prin spitalele publice Recomandat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că va fi constituit Registrul electronic naţional al infecţiilor asociate asistenţei medicale şi un grup tehnic special pentru elaborarea cerinţelor şi indicatorilor privind calitatea îngrijirilor medicale.

Constituim Registrul electronic naţional al acestor infecţii asociate asistenţei medicale într-o aplicaţie web care este dezvoltată în această perioadă la Institutul Naţional de Sănătate Publică, încât să existe o zonă dedicată acestui subiect. O vom aproba prin modul de funcţionare şi de introducere a datelor prin ordin al ministrului Sănătăţii. De asemenea, se constituie un grup tehnic special pentru elaborarea cerinţelor şi indicatorilor privind calitatea îngrijirilor medicale, împreună cu instituţia responsabilă care este ANMCS. Şi acest lucru se realizează în cadrul PNRR", a susţinut Rafila, într-o conferinţă de presă.

Conferinţa a fost organizată de Societatea Română de Microbiologie, cu sprijinul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Conştientizării Consumului de Antibiotice.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.