Finanțări prin PNRR pentru ambulatoriile din trei spitale gălățene Recomandat

Ministerul Sănătății a finalizat evaluarea dosarelor depuse pentru finanțarea proiectelor de modernizare și dotare a ambulatoriilor de specialitate din România, a anunțat ministrul, vineri, Alexandru Rafila.

În cadrul Investiției specifice - Unități de asistență medicală ambulatorie, din PNRR, au fost depuse 142 de cereri de finanțare. În urma evaluării, au fost selectate, în ordinea descrescătoare a punctajului obținut, 55 de unități sanitare.

Banii europeni nerambursabili vor fi utilizați pentru înființarea, reabilitarea, extinderea sau dotarea cu aparatură medicală de înaltă performanță a ambulatoriilor de specialitate.

Pe lista PNRR au fost selectate și proiectele pentru trei spitale din județul Galați. Cele trei proiecte sunt:

- „Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești din cadrul ambulatoriului integrat de specialitate al spitalului clinic județean de urgență  Sf. Apostol Andrei (13.189.089 lei),

- „Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești din Spitalul Orășenesc Tg. Bujor” (141.609 lei),

- „Achiziția de echipamente performante pentru dotarea Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului de Psihiatrie ”Elisabeta Doamna” Galați” (2.766.514 lei). Sumele nu conțin TVA.

„Conform indicatorilor din PNRR, în cadrul acestei investiții obiectivul prevedea finanțarea a 30 de ambulatorii. În urma consultării cu reprezentanții Comisiei  Europene, am reușit să dublăm numărul ambulatoriilor care vor primi finanțare nerambursabilă”, a declarat ministrul Alexandru Rafila.

Bugetul total alocat pentru cele 55 de ambulatorii este de 514 milioane de lei fără TVA.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătății va semna contractele de finanțare cu beneficiarii, urmând ca în această primăvară să demareze lucrările de execuție.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.