Noile tehnologii pot contribui la diminuarea efectelor negative asupra sănătății provocate de izolare socială Recomandat

Izolarea socială este un aspect ce ține de sănătatea publică - în unele țări afectează procente importante din populația adultă de peste 65 de ani, fiind asociată cu nenumărate efecte negative pentru sănătate.

Studii internaționale recente, din domeniul medical, examinează asocierea între accesul si utilizarea tehnologiei pe de o parte, și izolarea socială pe cealaltă parte, la persoanele cu vârsta de peste 65 de ani. Participanții la studiu au fost vârstnicii incluși în studiul National Health and Aging Trends Study, în SUA.

Majoritatea persoanelor care nu erau izolate social dețineau un telefon mobil sau un computer și foloseau mesajele de email sau SMS pentru a comunica.

Cercetările nu au stabilit o relație cauzală directă între demență și izolare socială, dar observațiile cercetătorilor duc la ideea că o astfel de izolare crește riscul de demență și măsuri simple de sprijin pentru vârstnici, cum ar fi mesajele electronice, ajută la scăderea riscului. Prin urmare tehnologia ar trebui să fie o parte importantă a strategiilor de prevenire sau management a izolării sociale la persoanele în vârstă.

Izolarea socială a căpătat o atenție deosbită în ultimul timp, în special din cauza restricțiilor implementate pentru pandemia de COVID-19, dar trebuie depuse mai multe eforturi pentru a identifica populațiile expuse riscului și pentru a crea instrumente pentru furnizori și îngrijitori pentru a minimiza riscul. Cercetările viitoare în acest domeniu ar trebui să se concentreze pe modul în care riscurile sunt influențate de sexul biologic, limitările fizice, rasa și nivelul veniturilor.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.