Narcisa Moldovan

“Aş vrea să demontez un fake news care se propagă în ultimele ore. Nimeni nu şi-a propus să desfiinţeze sporurile bugetarilor”, a menţionat Raluca Turcan.

Potrivit acesteia, sporurile salariale trebuie să fie acordate pe baza a două principii - categorii de muncă speciale şi motivarea.

“Sporurile trebuie să aibă două principii de bază pentru care sunt acordate. Unul este acela pentru categorii de muncă speciale care necesită sporuri şi un alt principiu este acela al motivării”, a mai spus Turcan.

”Ordonanța de urgență prin care Guvernul Dreptei Unite va pune capăt gratuității CFR pentru studenți tocmai a fost trimisă la avizare! În urma unor negocieri în cercuri restrânse cu anumite organizații studențești, s-a ajuns la ceea ce se vrea a fi o soluție de compromis, și anume decontarea a 50% din prețul biletelor.

Nu ne putem permite însă compromisuri. Această inițiativă este parte dintr-o serie mai amplă de măsuri de austeritate ale Guvernului care lovesc în toate segmentele societății și în toți, de la lucrători și angajați la studenți și elevi. Cei mai precari dintre noi sunt afectați disproporționat. Dacă vom accepta fără să reacționăm aceste lovituri, măsurile antisociale vor continua. Ieri muncitorii sindicalizați, azi studenții, mâine poate urma oricine.
Este timpul pentru solidaritate și reacție. Este timpul să ne organizăm și să ne reprezentăm singuri interesele, în loc să ne bazăm pe cei care negociază cu decidenții în spatele ușilor închise din înălțimea funcțiilor proprii să o facă.
Discursul neoliberal din media ne înfierează ca “pomanagii” pentru că ne apărăm dreptul la mobilitate. A venit momentul ca pomanagiii să se revolte.
Sâmbătă, facem o vizită sediului USR, sediului PNL și Guvernului pentru a le aminti celor care lovesc în cele mai vulnerabile categorii sociale că nu pot face asta fără să se aștepte la o reacție. Mesajul nostru este clar: Nu vă atingeți de drepturile existente și încetați cu măsurile care adâncesc prăpastia dintre cei precari și cei privilegiați!
—————
Manifestăm pentru:
▪️Respingerea viitoarei ordonanțe de urgență prin care s-ar elimina gratuitatea CFR pentru studenți, precum și mai multe subvenții și indemnizații pentru bugetari;
▪️Dialog social real și transparent cu toate categoriile sociale;
▪️Servicii publice și învățământ de calitate și accesibile tuturor;
▪️Oprirea tuturor măsurilor de austeritate care ne vulnerabilizează pe toți;
▪️Organizare și solidaritate între studenți și elevi, pentru o reprezentare reală a propriilor interese.
———
Întâlnirea va avea loc la ora 14.00 în fața sediului USR (Bd. Kiseleff). Vom pleca în marș spre Piața Victoriei pe Bd. Aviatorilor, ne vom opri în fața sediului PNL și apoi vom protesta în fața Guvernului”, se arată în comunicatul evenimentului de pe Facebook.

Potrivit Ministerului, în total au fost suspendate, până miercuri, 17 februarie, ora 16.00, 542 de clase la nivel național.
Principalele date anunțate de minister, miercuri, pentru perioada 8-17 februarie (ora 16.00):

Număr clase cu activitate suspendată în perioada 08-17 februarie: 542
Număr elevi confirmați în perioada 08-17 februarie: 600
Număr angajați confirmați în perioada 08 – 17 februarie: 472

„Ultima mea conversație cu George Simion a fost cu o săptămână înainte de așa zisa excludere, pentru că, atenție, eu nu am primit niciun act. Ori, conform legii și conform statutului, trebuie să urmezi o anumită procedură, care nu s-a urmat! Atenție! Bun.

În al doilea rând, din ceea ce mi-a zis George Simion, dânsul a desființat filialele din țară și le-a retras mandatul președinților. Păi, în acest moment, înseamnă că este un partid care nu poate funcționa. Poate fi și anulat total acest partid. Desființat! La ce spune el”, a spus Diana Șoșoacă, miercuri seară, în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei” la Antena 3.

Deputatul PSD, Alexandru Rafila, a vorbit, după desbaterea din parlament a moțiunii simple împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, despre legea vaccinării, care se discută intens zilele acestea în spațiul public și care ar obliga pe toată lumea să se vaccineze.

"În spitalele în care se utilizează mult oxigen, nu s-a făcut absolut nimic. Am rămas neplăcut surprins de lipsa de asumare. Gândiți-vă că aceast moțiune a fost depusă acum o săptămână. Și ce s-a întâmplat, nu s-a luat nici o măsură.Eu cred că, în privința românului mort, a fost un transfer greoi. După Colectiv au fost altfel de situații și speram să fi o procedură rapidă în astfel de situații. Despre această lege a vaccinării, este o lege care eeste de 3 ani în parlament și a fost dezbătută. Nu este vorba despre o lege a vaccinării obligatorii. Este o eroare majoră. Această lege va introduce ce l mult obligativitatea informării pentru persoanele care nu doresc să-și vaccineze copiii.

Într-un context sensibil, trebuie verificat și să evităm astfel de situații", a mai spus medicul Rafila.

Fostul premier a declarat luni la Antena 3 că nu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, ar trebui să-și dea demisia, ci șeful Guvernului, Florin Cîțu, ar trebui să-l remanieze.

„Domn'e, ei sunt cu steagul, ei au premierul. Daca premierul e de la PNL el raspunde pentru ce fac toti ceilalti. Eu nu sunt de parare ca Vlad Voiculescu trebuia sa-si dea demisia, el trebuia demis dupa al 5-lea mort de la Matei Balș gasit in baie. Voiculescu a anunta cu gurita lui la 9 si ceva dimineata, in curtea spitalului, ca totul este in regula, ca pacientii au fost transferat in alte spitale. Daca o ruda suna in ora aia, pana s-a descoperit mortul, i se spunea ca este in regula. Domnule, lipsea un om, nu o gaina sau un sac cu caramizi. Pentru asta trebuia demis ministrul”, a declarat Mihai Tudose.

'Scandalurile sunt normale în momentul de faţă pentru că suntem în contradicții extraordinare. Vă dau exemplul cu pensiile. Trebuiau indexate cu 6,8 la sută. Va dau alt exemplu. Toată lumea urla privind sănătatea. Ori ce vedem. O reducere cu 11 la sută la Sănătate.

E o nesimțire fără limite să spui despre creșteri la Sănătate când bugetul anul trecut a fost de 19, 7 miliarde iar anul acesta e de 17 miliarde. Deci 2,2 miliarde mai puțin. Asta înseamnă ca acea prioritate declarata e o poveste.

Altă minciună Iohannis iese şi spune cat de prioritară e educația si România educată. Bugetul educației pentru la anul e 2,78 si ca sa va dați seama cat de mare e minciuna va spun ca in 2010 când am recunoscut poporului ce masuri luam, in acea plina criză bugetul educației, in 2010, a fost 3,3 la suta, iar in 2011, an de redresare, 4,1 la suta.

Sa vii astăzi, când spui ca sănătatea si educația sun prioritate, sa spui ca scazi bugetul la cifrele alea este jenant. Mi-e si mila de acel ministru al educației care spune ca e mulțumit cu bugetul alocat educației', spune Traian Băsescu.

Doi fraţi, în vârstă de 9 şi 11 ani, din judeţul Dolj au fost scoşi, duminică seară, dintr-un heleşteu unde ar fi căzut în timp ce încercau să îşi recupereze mingea cu care se jucau, relatează news.ro.

„În această seară, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Filiaţi au fost sesizaţi cu privire la faptul că doi copii minori s-au înecat într-un lac din extravilanul satului Răcarii de Sus. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, care împreună cu părinţii minorilor au identificat şi scos dintr-un heleşteu ce aparţine unui tânăr de 22 de ani, din Filiaşi, doi minori de 9 şi 11 ani, din localitate”, a transmis, duminică seară, Poliţia Judeţeană Dolj.

Heleşteul este amplasat în extravilanul comunei Răcarii de Sus, pe o proprietate privată şi este prevazut cu indicatoare de avertizare.

Acolo au ajuns şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj (un echipaj SMURD şi o autospecială de pompieri) şi o autospecială a Serviciului de Ambulanţă Dolj.Potrivit poliţiştilor, cei doi băieţi sunt fraţi şi s-ar fi jucat cu o minge, aceasta căzând în lac. Unul din ei ar fi încercat să scoată mingea şi ar fi cazut, celălalt ar fi încercat să îl scoată şi a căzut şi el, relatează news.ro

 

Militarii români vor avea uniforme de serviciu și de oraș noi, mai calitative și cu o croială modernă. Mai mult, noua uniformă conține ca element de noutate bocancii, ecusonul cu grupa sanguină și RH-ul personal, scrie dcnews.ro."Au fost prezentate în toate marile garnizoane din țară, s-au făcut chestionare și în cele din urmă schimbările sunt mai puține decât ceea ce gândisem eu inițial, dar se referă în mod special la croială, vorbim despre o croială modernă, o croială mult mai cambrată, mai frumoasă, care pune în evidență mai bine corpul uman.

M-am inspirat, am plecat de la uniforma românească de secol XIX, mă refer aici la uniformele românești de la Războiul de Independență și până în cel de-Al Doilea Război Mondial, inclusiv, deci partea tradițională, dar și din uniformele de serviciu, atenție, vorbim despre uniformele de serviciu și de oraș ale armatelor din statele NATO, vorbim de SUA, Anglia, Franța. Venisem cu o propunere de schimbare cromatică spre bej închis, din kaki să ne ducem spre bej închis, nu a fost acceptată de către militari această schimbare. M-am inspirat și din uniforma italiană care este una dintre cele mai frumoase, mă refer la carabinieri.", a explicat Alexandru Ciucu pentru RealitateaPlus.

Loteria Română S.A. a încheiat un contract cu CEC BANK S.A. pentru implementarea plăţilor cu carduri în toate agenţiile loto proprii, transmite dcnews.ro.

În baza acestui contract, pana la sfârşitul lunii februarie, se vor instala echipamente POS în agenţiile loto proprii din toată ţara, practic in 903 puncte de vânzare a produselor loteristice. Precizăm faptul că, în prezent, s-au redeschis aproape toate agenţiile loto pentru comercializarea biletelor de tip loto, Pronosport şi lozuri.
În urma implementării acestui sistem de plata în toate agenţiile loto proprii jucătorii vor putea achiziţiona produsele loteristice preferate utilizând orice tip de card emis de băncile din ţară sau din străinătate. Prin facilitatea contactless, care oferă inclusiv posibilitatea plăţii cu telefonul mobil în cazul jucătorilor care au aplicaţie de plată, pe lângă plata obişnuită cu cardul ori plata cash, se diversifica şi totodată se îmbunătăţeşte calitatea serviciilor pe care Loteria Romana le oferă jucătorilor săi venind astfel in întâmpinarea aşteptărilor şi nevoilor acestora, scrie dcnews.ro.