Copii gălățeni de 8-15 ani, față în față cu meșteșugurile de altădată Recomandat

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” organizează, pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani, la Muzeul Satului din Pădurea Gârboavele, ediția a XIII-a a Taberei de creație.

Între 8 și 12 iulie, peste 50 de copii din municipiul și județul Galați vor experimenta câteva dintre meșteșugurile de altădată, precum olăritul, cusăturile tradiționale, lucrul la războiul de țesut miniatural, împletiturile artizanale din fire și fibre naturale, dansul popular, confecționarea măștilor populare și pictura pe sticlă. Vor fi îndrumați de specialiști din cadrul Centrului Cultural și de șase meșteri populari din județ.

Pe parcursul taberei, copiii vor vizita Muzeul Satului și vor afla mai multe despre  obiceiurile și viața din satul tradițional. 

Centrul Cultural „Dunărea de Jos” vine astfel către cei mici cu activități în aer liber, pentru promovarea în rândul lor a ocupațiilor bunicilor noștri, în atmosfera autentică a satului străvechi.

Înscrierile se fac la sediul Centrului Cultural, din str. Domnească nr. 61, pe baza certificatului de naștere, a unei cereri de înscriere și a taxei achitate de 150 lei.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.