MAI face apel la responsabilitate, cu ocazia Paștelui Catolic Recomandat

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au lansat vineri un apel la responsabilitate de Paștele Catolic, făcând o serie de recomandări către persoanele care vor participa la slujbele religioase.

„Facem din nou apel la responsabilitate și la maturitate pentru a înțelege că toate măsurile dispuse de autorități pentru a preveni răspândirea virusului trebuie respectate pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jur. Vă reamintesc că în noaptea de 3 spre 4 aprilie va fi permisă circulația persoanelor în intervalul orar 20.00-2.00 pentru a permite credincioșilor să participe la slujbele religioase organizate cu ocazia Paștelui Catolic”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

Acesta a spus că purtarea măștii de protecție în mod corect rămâne obligatorie în spațiile publice, inclusiv în lăcașurile de cult pe timpul oficierii slujbelor religoioase.

„Recomandăm ca deplasarea credincioșilor către lăcașurile de cult să se realizeze astfel încât să se evite formarea unor grupuri mari de persoane. De asemenea, accesul credincioșilor în lăcașurile de cult se va face astfel încât să se asigure o suprafață de minimum 4 mp pentru fiecare persoană și o distanță de 2 metri între persoane”, a mai spus Monica Dajbog.

Conform acesteia, peste 5.000 de pompieri vor asigura intervențiile în caz de nevoie și peste 4.200 de polițiști de frontieră vor fi zilnic la datorie. În medie, vor acționa zilnic în acest weekend 10.000 de polițiști și peste 4.000 de jandarmi.

Paștele Catolic se celebrează, în acest an, duminică, 4 aprilie.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.