Import ilegal de deșeuri în România, prin Portul Constanţa Sud Agigea Recomandat

Mai multe containere încărcate cu deșeuri au fost găsite în Portul Constanţa Sud Agigea. Deși în documentele prezentate la autoritatea vamală containerele conţineau produse din material plastic inutilizabile, în interior au fost constatate deşeuri lemnoase, metalice, precum şi deşeuri periculoase (acumulatori şi componente metalice, scule electrice).

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două societăţi comerciale, una din Prahova, iar alta din București, care efectuau activități de import ilegal de deșeuri în România. Mărfurile erau declarate în fals la autoritatea vamală ca fiind resturi din material plastic, respectiv produse de uz casnic, uzate, însă în realitate erau deşeuri inutilizabile.

Au fost controlate cinci containere descărcate de pe o navă, pavilion Liberia, aflată în Portul Constanța Sud Agigea. Containerele fuseseră încărcate în Germania, iar mărfurile proveneau de la o societate din Belgia.

De asemenea, poliţiştii de frontieră au mai verificat un container descărcat în Portul Constanța Sud Agigea de pe o navă sub pavilion Liberia. Containerul a fost încărcat în Canada. Deși în documentele prezentate la autoritatea vamală containerul figurează ca fiind umplut cu articole de uz gospodăresc, familial, uzate, s-a stabilit că mărfurile erau de fapt deșeuri inutilizabile.

În cele două cazuri a fost luată măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.

Au mai fost identificate 50 de containere, aflate în terminalul portului Constanța Sud Agigea, precum şi alte 15 containere, ce urmează a fi descărcate.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.