Imprimă această pagină

O nouă ediție a Festivalului Național de Fanfare „Iosif Ioanovici” de la Galați Recomandat

O nouă ediție a Festivalului Național de Fanfare „Iosif Ioanovici” de la Galați Foto: ccdj.ro

Gălățenii dornici de muzică în aer liber se vor putea bucura de Festivalul Național de Fanfare „Iosif Ivanovici”, organizat de Consiliul Județean Galați, prin Centrul Cultural „Dunărea de Jos”, în perioada 11–12 septembrie.  

Ediția din acest an se va desfășura începând cu ora 18.30 la scena amplasată pe Esplanada Casei de Cultură a Sindicatelor, iar la ea vor participa orchestre, fanfare și artiști din Galați, Giurgiu, Otopeni, Covasna, Iași și Câmpia Turzii.

La Galați, cele două zile de festival vor aduce concerte ale următoarelor fanfare și orchestre de marș și promenadă:

- Fanfara Militară a Forțelor Navale – Constanța

- Orchestra „Valahia” – Giurgiu

- Orchestra Mezzoforte Soul Music cu Ansamblul de dansuri ”Perinița”

București, Otopeni

- Fanfara Atlantisz – Ozun, Covasna

- Fanfara din Chetriș - Iași

- Ansamblul  - Câmpia Turzii

- Ansamblul de dansuri ”Olympos” – Galați

- Fanfara ”Valurile Dunării” – Galați

- Soliști vocali și balerini ai Centrului Cultural ”Dunărea de Jos” Galați și Teatrului Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard”.

„Repertoriile fanfarelor și orchestrelor  au o mare diversitate – de la specific etnic, tradițional, sau orchestrații după hituri, muzică de film sau lucrări clasice, până la compoziții pentru fanfare”, menționează Centrul Cultural „Dunărea de Jos”.

Organizatorii precizează că accesul la eveniment se va face într-un perimetru bine stabilit, cu respectarea normelor sanitare de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 specificate în Hotărârea nr. 50/26.07.2021 a CNSU (purtarea măștii obligatorie, prezentarea unui certificat de vaccinare sau trecere prin boală, test antigen rapid negativ nu mai vechi de 24 ore sau test RT-PCR nu mai vechi de 72 ore).

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)