Ventilatoarele și concentratoarele de la Unifarm vor fi folosite gratuit de spitale Recomandat

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis, vineri, ca Ministerul Sănătății, în calitatea de autoritate publică prin care statul își exercită drepturile și obligațiile decurgând din calitatea de acționar unic al CN Unifarm SA, să dispună măsurile necesare pentru transmiterea în folosință gratuită, de urgență, a unui număr de 396 de ventilatoare fixe și mobile și 20 de concentratoare către Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

DSU va prelua, ulterior, temporar, în folosință gratuită, echipamentele medicale și le va adăuga la stocurile de urgență medicală, relatează Mediafax. De asemenea, DSU asigură distribuirea acestora către unitățile sanitare în funcție de nevoile identificate.

Potrivit CNSU, remedierea eventualelor daune sau defecțiuni ale echipamentelor medicale vor fi realizată de către unitățile sanitare beneficiare.

Conform sursei citate, premierul interimar Florin Cîțu a spus că a discutat cu Raed Arafat despre procedura legală prin care pot fi luate aceste echipamente. „Să vedem care este procedura legală prin care putem să le luăm, să le împrumutăm, să le folosim acum. Nu știu, ele sunt cumpărate de Unifarm, dar putem să le luăm, poate, împrumut, și apoi să le dăm înapoi în stocul Unifarm. Nu este nevoie de OUG. I-am cerut lui Raed Arafat să găsească soluția legală”, a spus Florin Cîțu.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.