150 de ani de învăţământ militar de marină început la Galaţi Recomandat

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „Al. I. Cuza” - Filiala Judeţeană Galaţi „General Eremia Grigorescu” organizează, la Cercul Militar Galaţi, evenimentul aniversar „150 de ani de învăţământ militar de marină început la Galaţi”.

Evenimentul va avea loc luni, 21 noiembrie, începând cu ora 11.00.

Data este legată de Decizia Ministerului de Război nr. 15 din 17.11.1872 prin care a fost înfiinţată la Galaţi „Şcoala Flotilei”, precursoarea Şcolii Navale, Institutului de Marină /Academiei Navale şi altor structuri de învăţământ militar de marină (liceu, şcoală de maiştri, de aplicaţie)”, informează organizatorii.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” şi în colaborare cu Școala Militară de Maiştri de Marină „Amiral Ion Murgescu”, Colegiul Naţional Militar „Al. I. Cuza”, Şcoala de Instruire Interarme a Forţelor Navale, Statul Major al Forţelor Navale și Asociaţia Constructorilor de Nave ANCONAV”.

„Noi considerăm că Galaţiul şi oamenii care s-au ocupat de-a lungul celor 25 de ani din 150 de ani de învăţământul militar de marină, absolvenţii, instituţiile implicate, gălăţenii, merită să li se ofere o astfel de aniversare şi ne dorim ca proiectul să reuşească”, mai afirmă reprezentanții Comitetutlui de organizare, preşedintele Filialei Judeţene Galaţi ANCMRR, comandorul (r) Constantin Asofronie și contraamiralul (r) Cornel Rogozan.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.