O nouă tranșă de ajutoare alimentare pentru zeci de mii de gălățeni Recomandat

Peste 40.900 de gălățeni vor beneficia, în perioada următoare, de pachete cu ajutoare alimentare primite în cadrul tranşei a V-a din Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD), a informat subprefectul Ciprian Manea.

Începând cu 5 decembrie, vor fi recepționate parchetele cu ajutoarele destinate județului Galați. Distribuirea lor se va realiza prin intermediul autorităților locale, în 70 de centre de distribuție organizate în unitățile administrativ-teritoriale din județ.

Actualul program a început în 2020 și cuprinde șase tranșe, ce însumează peste 7 milioane de pachete de câte 24 kg, totalizând aproximativ 170.000 de tone de alimente.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care pot beneficia de ajutoare alimentare şi care au calitatea de destinatari finali sunt:

a) familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr.277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente etc.

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.