Un nou lăcaș de cult la Penitenciarul Galați Recomandat

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos a pus piatra de temelie pentru un nou lăcaş de cult la Penitenciarul Galaţi, în cadrul sărbătorii închinate cinstirii lanţului Sfântului Apostol Petru, informează Biroul de presă al eparhiei.

Un sobor de preoţi din Galaţi a săvârşit slujba Sfintei Liturghii în Capela "Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel" din incinta penitenciarului, în prezenţa personalului angajat al unităţii şi a persoanelor private de libertate.

Au urmat o slujbă de mulţumire și de rugăciuni speciale pentru cei aflaţi în închisori, precum și un parastas pentru martirii, deţinuţii şi angajaţii Penitenciarului Galaţi trecuţi la cele veşnice.

După ce chiriarhul Dunării de Jos a aşezat piatra de temelie pentru noua biserică, rânduind ca ocrotitori cereşti pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a explicat sensurile aşezării unei pietre de temelie pentru un nou locaş de închinare, subliniind totodată importanţa zidirii unui biserici mai ales acolo unde se depune efort pentru reabilitarea şi îndrumarea sufletească a semenilor noştri, potrivit sursei citate.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.