Coronavirusul amână încă patru meciuri din Liga 1 de fotbal

Coronavirusul amână încă patru meciuri din Liga 1 de fotbal FOTO: Getty Images

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului: "În faza inițială, când am descris modul în care să se reînceapă antrenamentele și competițiile, acești oameni erau negativi.

Odată cu relaxarea măsurilor și dorința lor de a părăsi cantonamentele, s-a lăsat garda jos și avem două cazuri. Mi-e greu să înțeleg cum și în ce condiții, asumându-și responsabilitatea totală, cluburile au cazuri de Covid. Sper să nu se mai întâmple, să trateze cu seriozitate ce s-a întâmplat. Pentru că sunt greșeli. La testele inițiale erau negativi. S-au pozitivat ulterior.

Și-au dorit foarte mult cluburile, au făcut apel la autorități în a le permite să părăsească aceste cantonamente. Unii au făcut-o înaintea deciziei autorităților și avem situații în care au contactat virusul. El nu face diferența. Să nu-și închipuie cineva că sportivul e protejat față de omul simplu.

Acești oameni, împreună, sunt o comunitate de 600-700 persoane care au contact direct. Nu mai există restricții legate de distanțare, fotbalul înseamnă contact, efort, tot ce înseamnă risc epidemiologic ridicat. În aceste competiții, într-o lună, se vor întâlni unii cu alții. Cluburile trebuie să înțeleagă și să respecte ceea ce autoritățile au descris în acele norme care să le reglementeze activitățile".

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Ultima modificare Marți, 16 Iunie 2020 21:11

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.